Skip to main content

Ovale tafels

Een ovale tafel geeft vaak meer ruimte in een woonkamer dan eettafels met een recht tafelblad. Ovaal gevormde tafelbladen hebben een luchtige uitstraling en bieden toch genoeg ruimte om met veel personen aan tafel te dineren of gezellig na te borrelen. Een ovaal gevormde tafel is de perfecte keuze voor een eetkamer waar een tafel gewenst is om met veel personen gebruik van te maken. Ontdek de vele mogelijkheden met een ovale tafel. 

Eik boomstam eettafel
houten tafel kopen op maat

Voordelen van een ovale tafel

Het grootste voordeel van een ovale tafel is toch de vorm van het tafelblad. Een tafel waar veel mensen aan kunnen zitten maar toch niet kolossaal in de ruimte staat. Ovale tafels worden in allerlei afmetingen gemaakt. Van ovale tafels van 150 cm tot zelfs grote tafels van 300 cm. 

Boomstamtafel eiken

Ovale tafel voor kantoor ruimtes

In de kantoor ruimte of wel vergader ruimte of zaal hoort een grote vergadertafel. Een ovale vergadertafel brengt eenheid in het team van het bedrijf. Iedereen heeft eenzelfde positie aan tafel vanwege de volledig ovale vorm in het tafelblad. Naast deens ovale tafels is het ook mogelijk om een volledig ovale vorm te creëren in het blad. Deze tafels zijn vaak wat breder dan reguliere rechte houten tafelbladen. 

Zwarte ovale tafels

Vaak zijn de metalen onderstellen van ovale tafels zal zwart van kleur. Bij ons is het ook mogelijk om het houten tafelblad zwart te laten spuiten. Met deze speciale lak afwerking wordt de nerf van het hout wel behouden gebleven. Het tafelblad verliest hierdoor niet de hout mooie hout structuur. Een vrij deze eettafel is voorzien van een tonvormig eiken tafelblad voorzien van zwarte coating en Y vorm tafelpoten. Een vaak gekozen combinatie voor in eetkamers. 

Boomstamtafel eiken