Suar boomstamtafels

Bij TrueWood bent u aan het juiste adres voor unieke Suar boomstamtafels. Wij bieden handgemaakte massieve eiken meubels aan. U kunt hierbij denken aan: suar eetkamertafels, salontafels, bijzettafels, bureau’s en veel meer. Wij leveren de suar boomstammeubels uit 1 stuk massief hout, hierdoor komen de karakteristieke eigenschappen van de boom weer goed terug naar voren. Uw wens staat bij ons centraal, laat ons weten wat u zoekt, en wij maken het voor u. Hiernaast tonen wij verschillende voorbeelden van suar boomstamtafels.

Meer informatie voor uw boomstammeubel? Neem dan persoonlijk contact met ons op, dan helpen we u graag verder.

Houtsoort Suar voor boomstamtafels

De botanische naam voor Suar wood is Saman Samanea en in sommige landen wordt de boom ook wel Monkey Pod of Rain Tree genoemd. Suar bomen zijn makkelijk te herkennen aan hun karakteristieke parapluvormig bladerdak. De bomen worden meestal tussen de 15 en 25 meter hoog. Suar is een snelgroeiend tropisch hardhout met een willekeurig verstrengelde nerf hetgeen de boom heel sterk maakt. Suar wood groeit in veel verschillende landen zoals Thailand, Indonesië, Brazilië, Mexico en zelfs Hawaï. Suar kenmerkt zich met name door de unieke tekening per boomstamblad, de kleuren van het blad kunnen ook flink verschillen van midden-donker tot donker. Het ene blad is rustig, en het andere blad heeft flinke gaten. De randen zijn over het algemeen wat lichter van kleur. Wij bieden hierin verschillende opties in aan, zodat het altijd past bij uw wens.

  • Kleur: midden-donker
  • Tekening: levendig
  • Afkomst: Indonesië
  • Overig: Lichte spint

Andere houtsoorten

Wij bieden naast suar boomstamtafels ook diverse andere houtsoorten aan. Het kiezen van het juiste houtsoort is een lastige beslissing. Elke houtsoort heeft zijn eigen karakter en eigenschappen. Wij helpen u graag met het maken van een juiste keuze. U kunt uzelf alvast deze vragen stellen zodat we u sneller op weg kunnen helpen.

  • Wat is de kleur / houtsoort van de overige meubels?
  • Wilt u een grove look, of een rustieke uitstraling?
  • Heeft u een strak interieur of juist landelijk?
  • Wilt u een uniek houtsoort?
  • Wat vindt u van knoesten of natuurlijke gaten?
Houtsoorten
© 2020 - Copyright - TrueWood