Skip to main content

Eiken boomstamtafels

Wij zijn het juiste adres voor een unieke eiken boomstamtafel. Wij bieden eiken boomstam bladen aan, vaak uit 1 stuk. Naast het maken van eettafels worden er ook salontafels, bijzettafels, bureau’s en nog veel meer gemaakt. Uw wens staat bij ons centraal, laat ons weten wat u zoekt, en wij maken het voor u. Bent op zoek naar een robuuste eiken eettafel of juist een moderne eikenhouten tafel? U bent bij ons aan het juiste adres.

Eik boomstam eettafel
houten tafel kopen op maat

Eiken houten boomstam tafels

Eikenhout heeft een unieke uitstraling die perfect tot uiting komt in bij eiken boomstamtafels. De natuurlijk nerven en kleurvariaties van het hout geven elke tafel een eigen karakter. Geen twee tafels zijn precies hetzelfde, waardoor je een echt uniek meubelstuk in huis haalt. Het ruwe, organische uiterlijk van de tafel brengt een stukje natuur naar binnen en zorgt voor een warme en gezellige sfeer in elke kamer. Of je nu kiest voor een grote eiken stamtafel als eettafel of een kleinere variant als salontafel, het zal zeker de aandacht trekken van iedereen die je woonkamer binnenkomt.

Voordelen van een eiken boomstamtafel

Eikenhout is een van de sterkste en meest duurzame houtsoorten die er zijn. Het kan tegen een stootje en blijft er jarenlang mooi uitzien. Dit maakt een eiken boomstamtafel een verstandige investering voor de lange termijn. Bovendien is eikenhout afkomstig van eerlijke en verantwoorde kap, wat betekent dat het op een verantwoorde manier wordt geoogst en geen nadelige gevolgen heeft voor het milieu. Door te kiezen voor een eiken stamtafel draag je dus bij aan een duurzamere wereld. Soms worden eiken boomstammen gekapt vanwege rotting of ziekte en is de specifieke locatie nog bekend. Dit gaat meestal om eiken boomstamtafels uit 1 stuk. 

boomtafels in eiken
Eikenhout boom tafel uit 1 deel
Boomstamtafel eiken

Onderhoud van eiken boomstamtafels

Om ervoor te zorgen dat je eiken boomstamtafel er jarenlang mooi uit blijft zien, is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Eikenhout is van nature duurzaam, maar heeft wel wat zorg nodig om zijn kwaliteit te behouden. Het is raadzaam om je eiken boomstamtafel regelmatig af te doen met een zachte licht vochtige doek om vuil en stof te verwijderen. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of schuursponsjes, omdat deze het hout kunnen beschadigen. Ook is het raadzaam om zo min mogelijk schoonmaak middelen te gebruiken. Als je vlekken op je eiken boomstamtafel hebt, kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken dat geschikt is voor hout. Breng het reinigingsmiddel aan op een zachte doek en veeg voorzichtig over de vlek. Zorg ervoor dat je de tafel daarna droog veegt om te voorkomen dat er vocht in het hout trekt.